FTN-u uručena povelja za promociju projekta "Tesla zaslužuje zahvalnost čovečanstva"


14.06.2024. - 13:36 

U utorak, 11. juna 2024. godine u Kulturnom centru Zrenjanina, Fakultetu tehničkih nauka je uručena povelja za promociju projekta "Tesla zaslužuje zahvalnost čovečanstva".

Projekat "Tesla zaslužuje zahvalnost čovečanstva" je nacionalni projekat, čiji je inicijator Media Invent iz Novog Sada, i koji je podržan od strane Univerziteta u Beogradu, Unije poslodavaca Srbije, Privredne komore Srbije i drugih institucija i uglednih pojedinaca.

Povelju je dodelio prof. dr Radovan Pejanović iz Fonda za nauku Republike Srbije a ispred Fakulteta tehničkih nauka, povelju je primio prof. dr Platon Sovilj, predsednik Saveta Fakulteta tehničkih nauka.

U svom govoru, prof. dr Platon Sovilj je istakao ključne doprinose velikog srpskog pronalazača Nikole Tesle, kao i činjenicu da je Nikola Tesla bio inženjer elektrotehnike i inženjer mašinstva, što čini jednu dodatnu vezu između velikog inovatorskog i inženjerskog dela Nikole Tesle i FTN-a, kao fakulteta koji u Srbiji i u regionu školuje, pod istim krovom, najveći broj budućih inženjera elektrotehnike i računarstva i inženjera mašinstva.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.