Fakultet tehničkih nauka je dobitnik zahvalnice Muzeja Beograda za doprinos kulturi


30.10.2023. - 13:41 

U petak, 20. oktobra 2023. godine u Muzeju grada Beograda, u objektu u Resavskoj ulici upriličena je Svečanost povodom obeležavanja jubileja - 120 godina od osnivanja ove renomirane kulturne institucije.
Uz prisustvo velikog broja zvanica, direktorka Muzeja grada Beograda, Jelena Medaković zahvalila se institucijama sa kojima je Muzej sarađivao u prethodnom periodu.

Katedra za arhitekturu i urbanizam FTN-a u poslednjih godinu dana je intenzivno sarađivala sa kolegama iz Muzeja Beograda na postavkama organizovanim u objektima Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu i Salona Muzeja u Beogradu. Kustoska ekspertiza ove renomirane institucije u sinergiji sa nastavnim osobljem FTN-a ostvarila je vidljive rezultate na polju izlaganja arhitektonske produkcije, sa tendencijom da se okviri saradnje prošire i dalje razvijaju.

Iz navedenih razloga, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu je dobitnik zahvalnice za doprinos kulturi od strane Muzeja Beograda, a povodom proslavljanja važnog jubileja kakvo je 120 godina postojanja. Ovom zahvalnicom FTN se priključio renomiranom krugu nagrađenih delatnika iz sfere očuvanja nacionalne kulture i umetnosti.