Kompanija Naovis opremila računarsku laboratoriju


13.10.2023. - 11:28 

U petak, 13. oktobra 2023. godine svečano je otvorena renovirana laboratorija u okviru Računarskog centra. Kompletno uređenje i opremanje ostvareno je zahvaljujući donaciji kompanije Naovis, vrednoj preko 3.000.000,00 dinara. Osim potpunog renoviranja laboratorije, obezbeđen je i novi inventar, kao i moderna računarska oprema.

Ova laboratorija će biti na raspolaganju postojećim i budućim generacijama studenata svih departmana.

O značaju ovakvih donacija na Svečanom otvaranju govorio je v. d. dekana prof. dr Boris Dumnić koji je istakao da se na ovaj način uspostavlja dobar primer saradnje između akademije i privrede što i jeste osnov savremenog i kvalitetnog obrazovnog procesa.

"Zadovoljstvo mi je što smo imali priliku da na ovaj način proširimo saradnju sa Fakultetom tehničkih nauka i tako pomognemo obrazovanju mladih kadrova" izjavio je direktor kompanije Naovis, Žiko Tešić.

Godinama unazad, diplomci FTN-a postali su deo Naovis tima, pretežno putem studentskih praksi koje kompanija redovno organizuje. Do sada je 32 studenta našeg fakulteta uspešno završilo svoju studentsku praksu u Naovis-u, od kojih se 26 i zaposlilo u kompaniji. U ovom trenutku, od 75 zaposlenih u kompaniji u Srbiji i 6 u Republici Srpskoj, njih 30 su upravo bivši studenti FTN-a.

Naovis je softverska kompanija, osnovana u Novom Sadu u martu 2011. godine. Naovis tim je specijalizovan za razvoj i održavanje dugoročnih softverskih rešenja za međunarodne finansijske institucije sa sedištem, uglavnom, u Švajcarskoj i Evropi. Tim čini više od 80 visokokvalifikovanih stručnjaka, od kojih je većina u Srbiji (Novi Sad), Luksemburgu i Švajcarskoj. 2022. godine osnovana je kompanija u Bijeljini, Republika Srpska - BiH. Fokus kompanije je na strateški rast i usavršavanje zaposlenih.

 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.