Prof. dr Marinku Maslariću uručeno je najprestižnije priznanje u okviru CEEPUS programa


10.10.2023. - 10:53 

Na ceremoniji održanoj u Varšavi 20. septembra 2023. godine, profesoru sa Departmana za saobraćaj dr Marinku Maslariću dodeljena je Ministarska nagrada za najuspešniju CEEPUS mrežu u 2023. godini.
Profesor Maslarić je koordinator mreže "Fostering sustainable partnership between academia and industry in improving applicability of logistics thinking (FINALIST)," koja je uspostavljena i funkcioniše od 2015. godine, a 2023. godine je proglašena za najbolju mrežu u konkurenciji od preko 120 CEEPUS mreža koje pokrivaju teritoriju od 16 država centralne i jugoistočne Evrope.

U pobedničku mrežu FINALIST je uključeno 27 visokoškolskih ustanova iz 10 država koje su u školskoj 2022/2023. godini ostvarile preko 130 studentskih i nastavničkih mobilnosti u okviru mreže. O značaju nagrade govori i činjenica da je ovo prva nagrada za jednu koordinatorsku mrežu iz Srbije za 30 godina postojanja CEEPUS programa. Ceremoniji su prisustvovali ministri i ambasadori država učesnica CEEPUS-a i protekla je u znaku obeležavanja tridesetogodišnjice ovog programa.

U ime Vlade Republike Srbije, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete prof. dr Marijana Dukić Mijatović potpisala je ugovor o sprovođenju Srednjoevropskog programa univerzitetske razmene (CEEPUS IV), čime se nastavlja sprovođenje CEEPUS programa u Srbiji do 2032. godine.

Više o događaju pročitajte OVDE.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.