Poseta delegacije Građevinskog fakulteta iz Drezdena


08.09.2023. - 14:14 

U petak, 8. septembra 2023. godine, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu bio je domaćin profesorima i istraživačima Građevinskog fakulteta sa Tehničkog univerziteta u Drezdenu, Nemačka.

Dekan FTN-a, prof. dr Srđan Kolaković, srdačno je dočekao goste iz Nemačke i predstavio im Fakultet i njegove kapacitete. Tokom sastanka, naglašene su mogućnosti buduće saradnje, istraživačkih projekata i razmene studenata.

Poseban deo bio je posvećen radu Katedre za hidrotehniku i geodeziju na FTN-u. Prof. dr Slobodan Kolaković održao je prezentaciju o aktuelnim istraživanjima i projektima na Katedri, što je omogućilo gostima da se upoznaju sa stručnim znanjem i radom na FTN-u u oblasti hidrotehnike.

Nakon zanimljivih diskusija i prezentacija, gosti iz Nemačke imali su priliku da obiđu prostorije Laboratorije za građevinarstvo i geodeziju na FTN-u gde su se upoznali sa opremom i tehnologijama koje se koriste u istraživanjima i eksperimentima na našem Fakultetu.

Nakon obilaska Fakulteta gosti su obišli i brodsku prevodnicu na kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Ova poseta predstavlja važan korak u razvoju akademske saradnje između FTN-a i Građevinskog fakulteta iz Drezdena, otvarajući vrata za buduće istraživačke projekte i razmenu znanja između dve institucije.

 

  • Nije moguće prikazati sliku.