Stručna poseta studenata Departmana za saobraćaj


08.06.2023. - 11:52

U ponedeljak, 5. juna 2023. godine, studenti četvrte godine studijskog programa Saobraćaj i transport Departmana za saobraćaj posetili su Centar za automatsko upravljanje saobraćajem u Novom Sadu (SAUS).

Prilikom posete saobraćajni inženjeri sa dugogodišnjim iskustvom koji su zaposleni u SAUS-u upoznali su studente sa radom i nadležnostima koje obavljaju, sa procedurama različitih nivoa izrade projekata, nadzora i tehničke kontrole izvođenja projekata u oblasti saobraćaja, kao i sa načinom rada sistema katastra saobraćajne signalizacije. Studenti su bili u prilici da vide i različite aplikativne materijale od kojih se izrađuje saobraćajna signalizacija, kao i da se kroz praktične primere upoznaju sa načinom na koji se vrši upravljanje radom preko 100 signalisanih raskrsnica u Novom Sadu. Takođe, njima je tom prilikom predstavljen i rad autromatskih brojača saobraćaja i nadzornih kamera.

Centar za automatsko upravljanje saobraćajem i Departman za saobraćaj imaju dugogodišnju uspešnu saradnju koja se, pre svega, ogleda u stručnim posetama studenata, ali i kroz stručnu praksu studenata čime se teorijska znanja stečena na Fakultetu tehničkih nauka dopunjuju praktičnim iskustvima.

Centar predstavlja deo Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad, a organizovan je kroz rad Odeljenja za razvoj i upravljanje saobraćajem. Centra je zadužen za uređenje i održavanje ulica i saobraćajnica na teritoriji Grada Novog Sada, istraživanje i razvoj saobraćajnog sistema, održavanje i eksploataciju sistema automatskog upravljanja saobraćajem, kao i za evidenciju stanja na putevima i evidenciju o postupcima vođenja podataka o saobraćaju i drugim veličinama saobraćajnog toka na javnim putevima.


 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.