Priznanje Fakultetu tehničkih nauka za doprinos razvoju stručnjaka u oblasti transporta i logistike


07.06.2023. - 11:58 

Fakultet tehničkih nauka dobio je priznanje za doprinos nauci i obrazovanju stručnjaka u oblasti transporta i logistike od Nacionalne Asocijacije špediterskih društava i agenata P.U. „Transport i Logistika“.

U četvrtak, 25.05.2023. godine, Udruženje je obeležilo 20 godina uspešnog rada i postojanja. Na svečanosti povodom jubileja Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu uručena je povelja, kao i zahvalnica profesorici Đurđici Stojanović sa Katedre za logistiku i intermodalni transport Departmana za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka.

Nacionalna Asocijacija špediterskih društava i agenata P.U. „Transport i Logistika“ predstavlja jedno od najznačajnijih poslovnih udruženja u oblasti logistike u Srbiji. Udruženje čini više od 80 špediterskih društava i agenata, koji svojim poslovanjem pokrivaju više od 70% spoljnotrgovinskog prometa Srbije u domenu transporta, logistike, carinskog posredovanja, skladištenja i distribucije. Katedra za logistiku i intermodalni transport Fakulteta tehničkih nauka duži niz godina kroz brojne aktivnosti ostvaruje dobru saradnju sa P.U. "Transport i logistika".