Projekat DANUrB


30.03.2018. - 12:26 

Projekat DANUrB, u okviru Transnacionalnog programa „Dunav“, uspešno je navršio je prvu godinu implementacije.

Tim povodom, održan je susret svih partnera na projektu kako bi se razmotrio napredak projekta, rezimirali postignuti rezultati i definisali naredni koraci u okviru projekta.

Sastanak partnera i radionica održali su se u Bratislavi, od 1. do 3. marta 2018. godine, a organizator i domaćin je ovoga puta bio Arhitektonski fakultet pri Tehnološkom Univerzitetu u Slovačkoj.

Tim sa Fakulteta tehničkih nauka bio je u sledećem sastavu: rukovodilac projekta prof. dr Milena Krklješ, prof. dr Darko Reba, doc. dr Mirjana Sladić i asistenti dr Marina Carević, Ranka Medenica i Aleksandra Milinković.

Prvi dan sastanka bio je posvećen rezimiranju postignutog u okviru svih sedam radnih paketa.

Drugi dan susreta otpočeo je diskusijom o jednom od najvažnijih ciljeva DANUrB projekta, a to je knjiga „DANUrB“ koja bi sadržala neotkrivena kulturološka nasleđa zajednica sa obala Dunava.

Trećeg dana ovog susreta i seminara u Bratislavi učesnicima su priređene dve ekskurzije (u Nacionalnu galeriju Slovačke i Danubiana Meulensteen Art Museum Bratislava), sa ciljem da učesnici istraže i upoznaju se sa regionom Bratislave. Ovom ekskurzijom posvećenoj savremenoj umetnosti okončan je trodnevni sastanak partnera i seminar DANUrB-a.
Za više informacija o DANUrB projektu posetite www.interreg-danube.eu/danurb
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.