Promocija monogorafije „Istorija srpske špedicije: I deo Razvoj špediterske delatnosti” autorke prof. dr Đurđice Stojanović


11.03.2024. - 12:24 

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu poziva sve zainteresovane na promociju monografije: „Istorija srpske špedicije: I deo Razvoj špediterske delatnosti” autorke prof. dr Đurđice Stojanović.

Monografija je rezultat projekta „Promocija tradicije srpske špedicije” koji su realizovali Fakultet tehničkih nauka i Nacionalna asocijacija špediterskih društava i agenata PU „Transport i logistika”. O projektu i monografiji govoriće predstavnici izdavača - Fakulteta tehničkih nauka i PU „Transport i logistika”, zatim šef Odseka za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, recenzenti i i autorka. Monografija je publikovana 2023. godine, u godini kada je PU "Transport i logistika" obeležila 20 godina rada i postojanja, a Katedra za logistiku i intermodalni transport Departmana za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka 30 godina od osnivanja.

Promocija će se održati u Velikoj sali Rektorata Univerziteta u Novom Sadu 14. marta 2024. godine sa početkom u 12 časova. Program promocije nalazi OVDE.

Narednog dana, 15. mart 2024. godine u maloj svečanoj sali FTN-a (Kula, 301) sa početkom u 10 časova održaće se otvoreni panel logističara i istoričara „History and Logistics – connecting in spacetime”, na kome će se govoriti o prostoru za naučni doprinos kroz multidisciplinarni pristup i mogućnostima saradnje. Radni jezik panela je engleski.