Ambasador Velike Britanije posetio FTN


20.02.2024. - 12:35 

U okviru posete Novom Sadu, ambasador Velike Britanije u Republici Srbiji Nj. E. Edvard Ferguson izrazio je želju da poseti i Fakultet tehničkih nauka. Na ovakvu odluku, kako je i sam prilikom posete istakao, podstakle su ga brojne pozitivne i inspirativne priče o uspehu studenata i zaposlenih na našem fakultetu.

Ambasadora Fergusona i njegove saradnike, Jasnu Hajder i Dušana Mihajilovića dočekao je prof. dr Boris Dumnić, vršilac dužnosti dekana FTN-a. Sa Fakulteta tehničkih nauka, sastanku su prisustvovali i prodekan za nauku i međunarodnu saradnju, prof. dr Darko Stefanović, direktor Departmana za računarstvo i automatiku, prof. dr Milan Vidaković, asistent na Departmanu za enegetiku, elektroniku i telekomunikacije i rukovodilac IEEE studentskog ogranka Novi Sad, Barbara Vujkov, stručni saradnik za međunarodnu saradnju, Olivera Stojšin-Šulc, šef Službe za marketing, Tijana Mocelj i stručni saradnik za marketing, Milana Vrtunski.

U srdačnom razgovoru, prof. dr Boris Dumnić izrazio je veliko zadovoljstvo i čast što se gospodin Ferguson interesuje za FTN i kroz video prezentaciju Ambasadora upoznao sa istorijatom, aktuelnim i budućim aktivnostima i projektima Fakulteta.

Ambasador Velike Britanije zahvalio se na gostoprimstvu i otvorio mogućnost za potencijalni zajednički rad sa ciljem jačanja saradnje sa britanskim naučnim institucijama i privrednim subjektima.

Takođe, gospodin Ferguson je iskoristio priliku i da pozove sve zainteresovane studentkinje da se prijave na master program #WomenInSTEM koji je u potpunosti stipendiran od strane The British Council.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.