prof. dr Zoran Maksimović


Nedostaje slika

dr Zoran Maksimović

Redovni profesor


Telefon
E-mail
Akademsko zvanjeRedovni profesor
Trenutno nema podataka o biografiji zaposlenog!
NazivU Ustanovi
.

Diploma

Umetnost

Fakultet dramskih umetnosti

2001

Arhitektura zvuka - zvuk arhitekture

Magistratura

Scenski dizajn

Univerzitet umetnosti u Beogradu

2007

Sinhreza

Doktorat

Scenski dizajn

Univerzitet umetnosti u Beogradu

2010

Kriterijum produkcijeOpis
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDugometražni igrani film „Diši duboko“, u režiji Dragana Marinkovića, snimanje i dizajn zvuka, 2004.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDugometražni dokumentarni film “Made in Serbia”, u režiji Mladena Đorđevića, dizajn zvuka, 2005.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDugometražni igrani film „Here and There“ u režiji Darka Lungulova, snimanje i dizajn zvuka, 2009.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuKomponovanje muzike i video produkcija u pozorišnoj predstavi „Poseta stare dame“ u režiji Stefana Sablića, 2006.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuKomponovanje muzike u pozorišnoj predstavi „U poseti gospodinu Grinu“, u režiji Stefana Sablića, 2002.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuSnimanje postsinhronog zvuka za dugometražni igrani film „3 Days to kill” u režiji McG, 2014.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuKomponovanje muzike u pozorišnoj predstavi „Plava Jevrejka“ u režiji Stefana Sablića, 2006.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDugometražni igrani film „Gledaj me“ u režiji Marije Perović, snimanje i dizajn zvuka, 2008.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDizajn i miks zvuka za dugometražni dokumentarni film „Lauš” u režiji Branke Bešević Gajić, 2014.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuTV serija „Šesto čulo“ u režiji Nebojše Radosavljevića i Dejana Zečevića, snimanje i dizajn zvuka, 2009.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDugometražni igrani film “Silent Wars”, u režiji Rodolfo Bissatti, snimanje zvuka, 2011.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuSnimanje zvuka za dugometražni igrani film „Dobra žena” u režiji Mirjane Karanović, 2016.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDugometražni igrani film „Metastaze“ u režiji Branka Šmita (Branko Schmidt), dizajn zvuka, 2009.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDugometražni igrani film Videoslaves u režiji Erika Rebmana (Eric Rebmann), dizajn zvuka, 2007.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDugometražni igrani film „Imam nešto važno da ti kažem“ u režiji Željka Šošića, dizajn zvuka, 2005.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDugometražni igrani film „Opet pakujemo majmune“, u režiji Marije Perović, dizajn zvuka, 2004.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuSupervizija, dizajn i miks zvuka za dugometražni igrani film „Pored mene” u režiji Stevana Filipovića, 2015.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuDugometražni igrani film „LJudožder Vegetarijanac“, u režiji Branka Šmita, dizajn zvuka, 2012.
(UD12) premijerno ili prvo javno izvođenje, odnosno, prikazivanje dramskog i audiovizuelnog umetničkog dela u zemlji i inostranstvuSnimanje postsinhronog zvuka za mini TV seriju „The Last Panthers"; u režiji Džeka Torna, 2015.
(UD21) nagrade i priznanja za umetnički doprinos u dramskom i audiovizuelnom umetničkom delu na smotrama i festivalima u zemlji i inostranstvuNagrada za dizajn zvuka u filmu „Procep“ u režiji Dejana Zečevića, Filmski festival u Sopotu, 2016.
ZvanjeUža naučna oblastVisokoškolska ustanovaDatum izbora
Redovni profesorSnimanje i dizajn zvukaUniverzitet umetnosti u Beogradu25.04.2019.
Vanredni profesorSnimanje i dizajn zvukaUniverzitet umetnosti u Beogradu27.03.2014.
DocentDizajn zvukaFakultet dramskih umetnosti23.04.2009.