Uspesi studenata geodezije i geoinformatike na regionalnim konferencijama


11.06.2024. - 14:23

Studenti sa smera geodezija i geoinformatika Fakulteta tehničkih nauka učestvovali su na 11. po redu Regionalnom susretu studenata geodezije (RGSM – Regional Geodesy Student Meeting) koji je održan u Banjoj Luci od 27. do 29. marta 2024. godine. Dvanaest studenata našeg Fakulteta našlo se među 155 učesnika iz ukupno šest zemalja.

Prvi dan susreta obeležen je upoznavanjem grada i svečanim otvaranjem na Univerzitetu Banja Luka. Sledeći dan bio je ispunjen predavanjima o Geoprostornim tehnologijama i veštačkoj inteligenciji koje je održala doc. dr Gordana Jakovljević te o Tunelogradnji u geodeziji predstavljenoj od strane dipl. inž. geod. Konstantina Lukića.

Na takmičenju iz znanja studenti našeg Fakulteta su ostvarili izvanredan uspeh i osvojili su prvo mesto. Naš Fakultet su izvrsno predstavljali Dušan Labudović sa treće godine i Nebojša Popović i Ognjen Kilibarda sa četvrte godine te pokazali fenomenalno znanje. Treći dan obeležila je panel diskusija o značaju žena u geodeziji, razlikama u platama između polova te spremnosti studenata za ulazak u poslovni svet nakon završetka studija.
Predstavnicima svih fakulteta uručeni su sertifikati i to je označilo kraj manifestacije. Sertifikat za učešće našeg Fakulteta preuzeo je predstavnik studenata geodezije i geoinformatike Nikola Vujičić.

Manifestacija se održava naredne godine u Novom Sadu u organizaciji studenata FTN-a.

U Gradu sunca u Trebinju u periodu od 20. do 24. maja ove godine održana je 50. po redu i najbrojnija do sada Građevinijada koju su organizivali studenti našeg Fakulteta.

U Trebinju se okupilo preko 1300 studenata iz 8 zemalja. Ovogodišnja Građevinijada je nadmašila sva prethodna izdanja, kako po broju učesnika tako i po kvalitetu organizacije i sadržaja.

Studenti geodezije i geoinformatike koji su učestvovali u organizaciji događaja i tako na izvrstan način predstavili naš Fakultet su: Luka Frančina, Milan Knežević i Dušan Labudović sa treće godine, Denis Emić, Ognjen Kilibarda, Nebojša Popović i Nikola Vujičić sa četvrte godine i Žarko Nedeljkov koji pohađa master studije.

Važno je napomenuti da zbog propozicija takmičenja, studenti organizatori nisu mogli da učestvuju u takmičenjima iz nauke.

 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.