Fakultetu tehničkih nauka dodeljena zlatna plaketa za doprinos u razvoju Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu


11.06.2024. - 10:48

U petak, 07. juna 2024. godine u Istočnom Sarajevu, Fakultetu tehničkih nauka dodeljena je Zlatna plaketa za veliki doprinos u razvoju Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja jubileja 30 godina od osnivanja Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i 65 godina tradicije visokoškolskog obrazovanja u oblasti mašinstva prisustvovao je veliki broj gostiju iz regiona. U ime Fakulteta tehničkih nauka svečanosti su prisustvovali: prof. dr Dejan Lukić, prof. dr Aleksandar Živković, prof. dr Milan Rackov i prof. dr Milan Zeljković.

Tokom ceremonije Fakultetu tehničkih nauka je od strane v.d. dekana, Saše Prodanovića dodeljena Zlatna plaketa koju je primio prof. dr Dejan Lukić, direktor Departmana za proizvodno mašinstvo.

Od osnivanja do danas veliki broj profesora i asistenata sa FTN-a je pomogao rad Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu, kako u obrazovanju studenata, tako i u stvaranju nastavnog  kadra, među kojima su prof. dr Ratko Gatalo, prof. dr Dragoje Milikić, prof. dr Milan Zeljković, prof. dr Ilija Ćosić, prof. dr Đorđe Đukić, prof. dr Teodor Atanacković, prof. dr Livija Cvetićanin i prof. dr Željko Zeljković.


*Fotografije preuzete sa sajta Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu
 

  • Nije moguće prikazati sliku.