Održan sastanak nacionalnih ambasadora u okviru inicijative DigiEduHack


03.06.2024. - 09:51 

U ponedeljak, 27. maja 2024. godine, održan je sastanak nacionalnih ambasadora u Briselu u okviru inicijative DigiEduHack, koju vodi Evropska komisija. Na sastanku su izabrani nacionalni ambasadori za 2024. godinu, a na mesto nacionalnog ambasadora za Republiku Srbiju izabran je doc. dr Slavko Rakić sa Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment, Fakulteta tehničkih nauka.

Sastanku je prisustvovala i Frančeska Maltauro, zamenik šefa jedinice za digitalno obrazovanje u Generalnom direktoratu za obrazovanje i kulturu Evropske komisije. Ona je pozdravila sve prisutne nacionalne ambasadore i pružila uvid u dostignuća prethodne četiri godine inicijative DigiEduHack.

DigiEduHack je započet 2019. godine kao deo prvog Akcionog plana za digitalno obrazovanje Evropske komisije. Tokom svoja prva četiri izdanja, inicijativa je okupila oko 10.000 učesnika širom Evrope i sveta. Inicijativa se nastavlja pod Akcionim planom za digitalno obrazovanje 2021-2027, sa dugoročnim ciljem da podrži inovacije na lokalnom nivou i doprinese ciljevima Evropskog centra za digitalno obrazovanje.

Tokom sastanka održane su diskusije i radionice na kojima su razmenjena znanja iz oblasti digitalnog obrazovanja na nivou Evrope. Na zaključku sastanka najavljen je termin za održavanje nacionalnih hakatona, koji će se održati u periodu od 8. do 17. novembra 2024. godine. Više informacija možete pronaći na sajtu inicijative DigiEduHack
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.