Finale izbora za „Inženjerku godine 2024“


29.05.2024. - 09:52 

Prof. dr Dragana Bajović sa Departmana za energetiku, elektorniku i telekomunikacije, Katedra za telekomunikacije i obradu signala jedna je od 10 finalistkinja izbora za „Inženjerku godine“.

U okviru inicijative koju su pokrenuli Privredna komora Srbije, kompanija Siemens Srbija i udruženje „Inženjerka godine“, izabrano je 10 finalistkinja izbora za „Inženjerku godine“, a jedna od njih u junu će biti proglašena inženjerkom za 2024. godinu. Ova inicijativa je prošle godine prvi put realizovana u Srbiji sa ciljem da javnosti predstave inženjerke iz različitih kompanija i institucija, one koje bi svojom ličnošću i radom mogle da budu primer i inspiracija mladim ženama, posebno učenicama srednjih škola koje se nalaze pred izborom budućeg zanimanja.

U fokusu  izbora je potencijal kandidatkinja da budu primer i inspiracija mladim ženama prilikom odabira budućeg zanimanja. Ključni kriterijum u odabiru finalistkinja bila je raznolikost i namera da se javnosti u Srbiji predstavi bogat spektar različitih inženjerskih i obrazovnih profila, karijernih razvoja (proizvodnja, istraživanje i obrazovanje) i dodatnih faktora kao što su: radno iskustvo, veličina organizacije, regionalna zastupljenost itd.

Žiri koji odlučuje o tome ko će poneti nagradu „Inženjerka godine“ sastavljen iz četiri grupe članova (kandidatkinje među sobom, predstavnici medija, učenici i profesori srednjih škola, predstavnici organizatora i partnera).

Svečano proglašenje „Inženjerke godine“ biće održano 4. juna  u Privrednoj komori Srbije.