Otvoren Javni regionalni konkurs za učešće u drugom studentskom Bijenalu scenskog dizajna


19.04.2024. - 09:02 

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u periodu 2022–2024 i to sa predmetnim projektima, završnim radovima ili idejnim rešenjima nastalim u okviru nastave, kao i idejnim rešenjima, radovima i realizovanim projektima nastalim van okvira studija iz istog perioda. Kategorije radova za prijavu na Studentski bijenale scenskog dizajnu su: scenski dizajn u pozorištu, scenski dizajn van pozorišta, umetničke prakse scenskog dizajna i scenska arhitektura.

Jedan od osnovnih ciljeva Bijenala scenskog dizajna je otvaranje prostora za studente i mlade profesionalce. Bijenale je platforma koja će omogućiti susrete, razmene i saradnju stvaralaca različitih generacija, profesionalnog ili kulturno-socijalnog background-a. Za studentsku izložbu se raspisuje regionalni konkurs.

Raspisivanjem Konkursa pozivaju se studenti ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u periodu 2022–2024  i to sa predmetnim projektima, završnim radovima ili idejnim rešenjima nastalim u okviru nastave, kao i idejnim rešenjima, radovima i realizovanim projektima nastalim van okvira studija iz istog perioda. U prijavnom formularu navesti kojoj kategoriji rad pripada. Svaki rad treba pojedinačno prijaviti i nema ograničenja u broju radova.

Rok za prijavu na konkurs je 06. maj 2024. u 20 časova.
Prijava podrazumeva popunjavanje obrasca na OVOM LINKU.
Nakon poslatog obrasca prijave, kandidati će dobiti povratni mejl sa informacijama o postavljanju vizuelnih prikaza radova. Rad prikazati u formatu po izboru (pdf prezentacija, sajt ili video), a potrebno je da sadrži: fotografije, crtež kolaž, 3D model, video materijal, zvuk i slično. Sva pitanja u vezi sa konkursom poslati na mejl: studenti@bisd.rs.

Međunarodni žiri sprovodi prvu selekciju radova koji će biti prezentovani u katalogu. Nakon toga Kustoski tim odabira radove koji će biti predstavljeni na izložbi. U tu svrhu će biti organizovani zajednički onlajn radni formati Kustoskog tima i izlagača kako bi se radovi prilagodili i pripremili za izložbu.

Izložba će biti realizovana u septembru 2024. u Novom Sadu. Tokom trajanja izložbe biće organizovani različiti obrazovni programi, predstavljanje studijskih programa iz regiona, razgovori sa studentima-autorima odabranih radova, stručna vođenja, kao i raznovrstan zabavni program.

Više informacija je dostupno OVDE.

Bijenale scenskog dizajna realizuje SCEN centar i Odsek za umetnost i dizajn, sa Departmana za arhitekuru i urbanizam, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet  u Novom Sadu.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.