Online prezentacija stipendija za studente OAS, MAS i DAS


15.04.2024. - 12:10 

Univerzitet u Novom Sadu u saradnji sa Complete Genomics-MGI i Fondacijom Ana i Vlade Divac organizuje prezentaciju stipendija za studente osnovnih, master i doktorskih studija, koja će se održati online 17. aprila 2024. godine sa početkom u 13.00 časova.

Pristup prezentaciji se nalazi na sledećem linku: https://us06web.zoom.us/j/89937967499

Na prezentaciji će biti predstavljen program stipendija Complete Genomics-MGI Dr Rade Drmanac, koji je namenjen studentima osnovnih (završne godine), master i studentima doktorskih studija.

Ovaj program će podržati studente Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu, sa akademskih studija Biomedicinsko inženjerstvo, Energetika, elektronika i telekomunikacije, Informacioni inžinjering, Računarstvo i automatika, Softversko inžinjerstvo i informacione tehnologije, Veštačka inteligencija i mašinsko učenje, Matematika u tehnici.

Za najuspešnije kandidate biće obezbeđena mesečna novčana naknada u trajanju jedne akademske godine.

Tokom prezentacije razgovaraće se o načinu prijave i rokovima za prijavu, potrebnoj dokumentaciji, procesu selekcije i drugim mogućnostima koje možete imati, a biće prilike i za diskusiju.

Nešto više o prošlogodišnjem izboru i dodeli stipendija možete pronaći na sledećim linkovima:

Konkursi - Konkurs za dodelu studentskih „MGI/Complete Genomics – Dr Rade Drmanac" stipendija za školsku 2023/24. godinu

Vesti - Odabrani „MGI/Complete Genomics – Dr Rade Drmanac" stipendisti za školsku 2023/24. godinu

Complete Genomics je svetski poznata kompanija u oblasti genetike koja nudi sveobuhvatan portfolio proizvoda za NGS sekvenciranje i automatizaciju laboratorija. Complete Genomics se ponosi svojom sposobnošću da razvije i proizvede čitav niz instrumenata, u rasponu od genetskih sekvencera niske do izuzetno velike propusnosti, koji ubrzavaju naučna otkrića. Complete Genomics, sa sedištem u San Hozeu u Kaliforniji, sada je deo MGI, međunarodne naučne kompanije sa sedištem u Šenženu, Kina. Complete Genomiks je sedište MGI-Amerika i centar je za istraživanje i razvoj od juna 2005. Complete Genomics ima sopstvenu laboratoriju za istraživanje razvoja u San Hozeu, sa svim sekvencerima i opremom za automatizaciju laboratorije koju kupci mogu da posete, a takođe je i centar snabdevanja za Severnu i Južnu Ameriku kako bi se obezbedila ekspeditivna isporuka sistema i proizvoda.