FTN učestvuje u interdisciplinarnom projektu za zaštitu kulturnog nasleđa


18.03.2024. - 14:50

Projekat „Inovativna virtualna prezentacija kao vid promocije i zaštite objekata od kulturnog značaja“ u kojem učestvuje Fakultet tehničkih nauka u saradnji sa kolegama sa Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu jedan je od 24 odobrena projekta po Javnom konkursu za finansiranje zajedničkih istraživačkih projekata naučnoistraživačkih organizacija čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina u saradnji sa naučnoistraživačkim organizacijama Republike Srpske u 2024. godini.
Promocija i uručenje 24 ugovora odobrenih projekata održano je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, 11. marta 2024. godine

Među odobrenim projektima je i projekat „Inovativna virtualna prezentacija kao vid promocije i zaštite objekata od kulturnog značaja“ u kojem učestvuju Fakultet tehničkih nauka u saradnji i Mašinski fakultet u Istočnom Sarajevu, čime se naglašava značaj saradnje unutar akademske zajednice.
Tim sa našeg Fakulteta čine docent dr Ivana Vasiljević (rukovodilac projekta), vanr. prof. Srđan Tegeltija, asistenti Aleksandra Bobić i Miloš Obradović.