Serbian Cybersecurity Challenge (SCC2024)


04.03.2024. - 11:11 

Fondacija „Mreža za sajber bezbednost“ uz podršku relevantnih državnih institucija, visokoškolskih ustanova i privrede sprovodi program „Sajber heroj“, koji ima za cilj izgradnju i jačanje kapaciteta u oblasti informacione bezbednosti kroz vannastavni rad sa mladima. Jedna od najvažnijih aktivnosti u okviru ovog programa je Nacionalno takmičenje iz sajber bezbednosti Serbian Cybersecurity Challenge (SCC2024), koje se ove godine održava peti put po redu. Prijave su u toku!

Takmičenje se održava u dve faze: kvalifikacije i finale. Kvalifikacije se održavaju 23 - 24. marta 2024. godine na onlajn platformi i individualnog su karaktera. Druga, finalna faza, biće održana u fizičkom prostoru 14. maja 2024. godine kroz nadmetanje timova sastavljenih od učesnika koji su pokazali najbolje znanje na kvalifikacijama. Pobednici takmičenja dobijaju vredne nagrade i priznanja, a najbolji učesnici će imati priliku da postanu deo Nacionalnog tima koji će se boriti na evropskom takmičenju ECSC 2024 u Italiji.

Prijavni formular za kvalifikacije, kao i trening materijali i dodatne informacije nalaze se na stranici: https://cyberhero.rs.

Pravo učešća imaju svi aktivni studenti osnovnih i master studija, kao i učenici srednjih škola u Republici Srbiji.