Svečano uručena donacija kompanije Playrix


23.01.2024. - 14:49 

Fakultet tehničkih nauka i kompanija Playrix iz Novog Sada potpisali su Ugovor o donaciji računara i računarske opreme koja je danas, 23. januara 2024. godine i svečano uručena Departmanu za grafičko inženjerstvo i dizajn.
Kompanija Playrix, poznata po razvoju planetarno popularnih mobilnih igara kao što su Gardenscapes, Homescapes, Township i Fishdom  donirala je Fakultetu tehničkih nauka 16 računara i 16 monitora, čime će se značajno unaprediti uslovi za održavanje nastave.
Ovom prilikom, direktor kompanije Playrix Zoran Milanko rekao je da mu je čast i zadovoljstvo da, kao bivši student FTN-a pomogne svom fakultetu. "Studenti FTN-a su mladi ljudi koji treba da uče, da rastu i razvijaju se, grade ovu zemlju a kompanija Playrix je tu da im u tome pomogne", ističe Milanko.

Zahvaljujući se na donaciji prof. dr Boris Dumnić, v. d. dekana još jednom je podržao ovakve vidove saradnje i najavio formiranje ozbiljnog Alumni kluba koji će povezati FTN sa svojim bivšim studentima, sada uspešnim privrednicima.

Na Departmanu za grafičko inženjerstvo i dizajn, gde će se koristiti donirana oprema, studenti imaju priliku da izučavaju razne predmete iz domena dizajna i razvoja kompjuterskih igara, što čini ovu donaciju posebno relevantnom i korisnom za studente ovog departmana. Ova donacija dodatno naglašava posvećenost Kompanije razvoju obrazovnog sistema i ulaganju u buduće generacije stručnjaka i simbolizuje snažnu saradnju između akademske zajednice i kreativne industrije u Novom Sadu.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.