Stručna poseta studenata Merenja i regulacije kompaniji Mikroelektronika


22.01.2024. - 11:06 

Studenti studijskog programa Merenje i regulacija, zajedno sa studentima modula Merno-informacioni sistemi (u okviru E1) i studentima studijskog programa Biomedicinsko inženjerstvo posetili su kompaniju Mikroelektronika 17. januara 2024. godine.

Stručnu posetu je vodio docent dr Đorđe Novaković, rukovodilac Laboratorije za merno-informacione sisteme FTN.

Kompanija Mikroelektronika je izgradila izuzetno cenjen međunarodni i srpski brend u oblasti elektrotehnike i računarstva, i prepoznata je na Fakultetu tehničkih nauka kao kompanija koja daje jedinstvene mogućnosti za stručnu praksu studenata. Takođe, kompanija Mikroelektronika je postala poznata i po kontinualnim donacijama vredne i najsavremenije opreme za potrebe nastave na Fakultetu tehničkih nauka.

Direktor kompanije Nebojša Matić predstavio je studentima istorijat, dostignuća, aktuelno stanje i dalje smerove razvoja kompanije, a posebno mogućnosti stručne prakse na inženjerskim poslovima projektovanja i razvoja hardvera, firmvera i softvera. Tokom obilaska razvojnih odeljenja i proizvodnih pogona, studenti su se, u formi interaktivne komunikacije sa zaposlenima, upoznali sa detaljima projektantskih poslova i proizvodnih aktivnosti u kompaniji, i odgovarajućim načinima izvođenja stručnih praksi.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.