FTN i Institut za ratarstvo i povrtarstvo potpisali Sporazum o saradnji


16.01.2024. - 12:23 

Fakultet tehničkih nauka i Institut za ratarstvo i povrtarstvo „Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju“, zaključili su u utorak, 16. januara 2024. godine Sporazum o naučno-istraživačkoj saradnji i saradnji u oblasti visokog obrazovanja.

Svrha Sporazuma je uspostavljanje i regulisanje saradnje između Fakulteta i Instituta u oblastima nauke, visokog obrazovanja i širenje (transfera) znanja, u cilju razvijanja i unapređenja obrazovnih, naučnih i istraživačkih kapaciteta obe institucij, kao i zajedničkog apliciranja na međunarodnim i nacionalnim projektima.

Zaključivanju ugovora prisusustvovali su v. d. dekana FTN-a, prof. dr Boris Dumnić, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, prof. dr Marijana Dukić Mijatović, direktor Instituta, prof. dr Jegor Miladinović, predsednica Upravnog odbora Instituta, prof. dr Dragana Latković kao i saradnici Instituta.

„Poruka sa današnjeg skupa je uspostavljanje dobre saradnje, saradnje na zdravim osnovama kojom želimo da podignemo nivo konkurentnosti i kvaliteta naučno istraživačkih i visokoobrazovnih institucija na području Republike Srbije“ naveo je profesor Dumnić.

Predstavnici Instituta za ratarstvo i povrtarstvo raduju se zajedničkim projektima i saradnji sa najvećim Fakultetom u Srbiji dok je državna sekretarka u svom obraćanju istakla da su saradnje poput ove značajne jer obezbeđuju kvalitetnije obrazovanje i kvalitetnije studijske programe.

 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.