Uručene nagrade najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu


28.12.2023. - 08:09 

U zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu 26. decembra 2023. godine svečano su uručene nagrade najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2022/2023. godini.

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio rektor Univerziteta prof. dr Dejan Madić, dok je detaljniji prikaz obrazloženja za dodelu nagrada predstavio prof. dr Đorđe Herceg, prorektor za nastavu i studentske aktivnosti. Svečanosti su prisustvovali predstavnici fakulteta, članovi Komisije za dodelu univerzitetskih nagrada, kao i Nela Milišić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Dobitnik nagrade Student generacije u oblasti tehničko-tehnoloških nauka je Pavle Glušac sa Fakulteta tehničkih nauka.  

Pavle Glušac, diplomirani inženjer softvera osnovne akademske studije završio je na studijskom programu Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije sa prosečnom ocenom 10.00. U toku studija osvajao je nagrade na studentskim takmičenjima, učestvovao i prezentovao na više konferencija iz oblasti informacionih tehnologija. Dobitnik je mnogobrojnih stipendija. Trenutno je student master akademskih studija na Fakultetu tehničkih nauka.

Odluku o dodeli nagrada najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu doneo je Senat Univerziteta na sednici održanoj 30. novembra 2023. godine. Finansijski pokrovitelj nagrade Najbolji student Univerziteta je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a nagrada Student generacije Univerzitet u Novom Sadu.



*Deo vesti i fotografije preuzeti sa sajta Univerziteta u Novom Sadu.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.