Pokrenuta je aplikacija "FTN mStudent"


20.12.2023. - 11:34 

Fakultet tehničkih nauka je pokrenuo aplikaciju "FTN mStudent" koja omogućava pristup najvažnijim i ažurnim informacijama vezanim za studentski web servis putem mobilnog telefona.

Studentski web servis na FTN-u postoji još od 2005. godine, putem kojeg studenti FTN-a obavljaju najveći deo administrativnih poslova vezanih za studentsku službu. U pitanju je web portal kojem se pristupa kroz standardne internet pretraživače. Prateći statistiku upotrebe studentskih web servisa, od 2014. godine primećen je konstantan rast broja studenata koji servisima pristupaju putem mobilnog telefona. Poslednje tri godine upotreba studentskih web servisa putem desktop ili laptop računara je na nivou statističke greške. Upravo zbog toga odlučili smo da unapredimo uslove studiranja na FTN-u i omogućimo našim studentima još sadržajniji i brži pristup svim važnim informacijama u vezi njihovih studija.

Aplikacija "FTN mStudent" pruža mogućnost da se najveći broj aktivnosti u vezi naših servisa završi brzo i lako, upotrebom mobilnog telefona. Odmah nakon prijavljivanja, studenti dobijaju siguran, mobilni pristup najvažnijim i najnovijim informacijama o poslednjoj oceni, ispitnim rokovima, grupama kojima pripadaju, prosečnoj oceni i stanju na finansijskoj kartici. Pored toga, jednim klikom moguće je proveriti raspored, status naplate zaduženja, vesti sa Fakulteta i dr.

"FTN mStudent" je trenutno na raspolaganju korisnicima Android telefona.

Prva verzija aplikacije FTN mStudent koja je pre par dana lansirana na Google Play Store-u sadrži studentske web servise i praćenje svih aktuelnih dešavanja na fakultetu. Modernog dizajna, bezbedna za korišćenje sa personalizovanim informacijama i push notifikacijama nudi ono što su studenti izdvojili kao najveći prioritet. Prvu primenu push notifikacija već smo imali prošli petak kada smo studente obavestili da je izašao godišnji raspored polaganja ispita. Proces registracije FTN-a na AppStore platformi je u toku i uskoro se očekuje i verzija mobilne aplikacije za iOS uređaje.

Fakultet tehničkih nauka osnovan je 1960. godine i od tada neprestano raste i trenutno broji oko 17.350 studenata. Sa bogatom istorijom i nasleđem, FTN se danas ponosi svojim studijskim programima kojih sada ima skoro 90 na svim stepenima studija, visokokvalifikovanim nastavnicima i saradnicima, kao i saradnjom sa privredom i drugim naučnim institucijama, a od sada i prvom i jedinstvenom studentskom aplikacijom u Srbiji - FTN mStudent. Misija FTN-a je da pruži visokokvalitetno obrazovanje, promoviše istraživački rad i podrži inovacije u oblasti tehničkih nauka.

Na konferenciji predstavnici Fakulteta tehničkih nauka podelili su ključne informacije o aplikaciji "FTN mStudent". O aplikaciji su govorili v. d. dekana, prof. dr Boris Dumnić, šef Službe računarski centar i rukovodilac tima koji je radio na razvoju aplikacije, Igor Zečević. Studentkinja druge godine Energetike, elektronike i telekomunikacija Teodora Žerajić i Mirko Vojinović, predsednik Studentskog parlamenta FTN-a i student master studija Računarstva i automatike. Oni su u svom obraćanju pružili su uvid u značaj i funkcionalnosti ove inovativne aplikacije za poboljšanje studentskog iskustva na FTN-u.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.