Novogodišnji Dan otvorenih vrata FTN-a


18.12.2023. - 13:14 

U subotu, 16. decembra 2023. godine, oko 500 srednjoškolaca posetilo je Fakultet tehničkih nauka u okviru tradicionalne manifestacije "Dan otvorenih vrata".

Svečana sala Fakulteta bila je do poslednjeg mesta ispunjena budućim studentima koji planiraju da svoje školovanje nastave na najvećem fakultetu u regionu i postanu FTN inženjeri.

Početak događaja obeležila je prezentacija članova Marketing tima FTN-a koji su srednjoškolcima predstavili studijske programe Fakulteta dostupne za upis u školsku 2024/2025. godinu. Maturantima je predstavljen i proces polaganja prijemnog ispita, mogućnost konkurisanja na više studijskih programa ("PET ŽELjA"), statistika upisa iz prethodnih godina kao i druge bitne informacije. Prisutne  je pozdravio i v. d. dekana, prof. dr Boris Dumnić i poručio im da iskoriste ovaj dan, da budu radoznali i pitaju sve što ih zanima u vezi izbora svoje buduće profesionalne karijere.

Nakon opšte prezentacije o Fakultetu, maturanti su imali priliku da prisustvuju prezentacijama studijskih programa za koje su posebno zainteresovani. Kao i prethodnih godina, u holu Fakulteta predstavnici departmana su u neformalnom razgovoru sa budućim kolegama odgovarali na sva njihova pitanja i kroz izložene projekte i radove predstavili svoj rad.

Fotografije sa događaja možete pogledati u galeriji na sajtu a video možete pogledati ovde.