Poseta i predavanje profesora Erika Kornuela u organizaciji FTN Business School


14.12.2023. - 12:10 

U utorak, 12. decembra 2023. godine, održano je predavanje profesora Erika Kornuela u amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu. Profesor Kornuel je istaknuta ličnost u oblasti obrazovanja u menadžmentu sa impresivnim akademskim uspehom, a poznat je i kao predsednik organizacije The European Foundation for Management Development (EFMD) kroz koju ulaže velike napore za promovisanje prepoznatljivosti, izvrsnosti i održivosti u biznis obrazovanju.

Pre samog predavanja, upriličena je poseta i oblilazak Fakulteta tehničkih nauka. Ovom prilikom, profesor Kornuel se sastao sa v.d. dekana, prof. dr Borisom Dumnićem, kao i rukovodiocem studijskog programa Inženjerski menadžment - MBA prof. dr Bojanom Lalićem. Pored razmene iskustva, razgovarali su i o mogućnostima akreditacije MBA studija,ali i Fakulteta tehničkih nauka od strane EFMD - jednog od najvećih globalnih akreditacionih tela.

Predavanju profesora Kornuela pod nazivom „Business School Education for Sustainable Leadership – The Importance of International Recognition“ prisustvovali su predavači na MBA studijama, Univerzitetski profesori, ali i trenutni studenti MBA studija, akademskih studija, kao i brojni predstavnici iz kompanija.

U prvom delu predavanja, profesor Kornuel je govorio o izazovima novog vremena u obrazovanju. Na ovom sjajnom predavanju, približio je budućnost savremenog obrazovanja koji studente priprema za biznis novog doba.

U drugom delu predavanja, kroz interaktivni razgovor sa profesorom Lalićem, profesor Kornuel je razgovarao i sa učesnicima iz publike koji su svojim pitanjima umnogostručili značaj ovog predavanja. Predavače, studente i predstavnike iz kompanija zanimale su specifične informacije iz pozicije njihovih uloga, što je naglasilo važnost ovakvih diskusija, kao i neophodnost saradnje i razmenu iskustava između akademije, studenata i privrede.

Više informacija o budućim događajima u organizaciji FTN Business School pratite na veb-sajtu, kao i društvenim mrežama: Facebook, Instagram i LinkedIn.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.