Stručna poseta studenata Industrijskog inženjerstva i Inženjerskog menadžmenta kompaniji Nidec Electric Motor


14.12.2023. - 08:09 

Studenti završnih godina osnovnih i master studija Industrijskog inženjerstva i Inženjerskog menadžementa, zajedno sa profesorima bili su 12. decembra 2023. u stručnoj poseti kompaniji Nidec Electric Motor, Srbija.

Tokom ove stručne posete, studenti su imali priliku da se direktno upoznaju sa organizacijom i upravljanjem procesima proizvodnje električnih i hibridnih motora poslednje generacije. Pored toga, akcenat posete je stavljen na praktičnu primenu Lean proizvodne strategije i inteligentnih sistema u kompaniji. Kroz komunikaciju sa stručnjacima iz Nidec-a iz celog sveta studenti su dobili uvid u izazove i šanse koje ih čekaju kao buduće inženjere.

Ovom prilikom dogovoreni su i planovi za dalju saradnju u vidu organizacije stručne prakse za naše studente kao i potencijalni zajednički projekti.

Fakultet tehničkih nauka potpisao je ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa prestižnom japanskom kompanijom Nidec, 8. aprila 2021. godine. Kompanija je zvanično otvorena 18. maja 2023. godine i ova je prva poseta naših studenata i profesora nakon početka serijske proizvodnje koja je startovala u oktobru ove godine.