Uspešno organizovan seminar u okviru Horizon Europe projekta „EdTech Talents“


27.11.2023. - 13:46 

U sredu, 22. novembra 2023. godine na Fakultetu tehničkih nauka uspešno je realizovan seminar u okviru Horizon Europe projekta „EdTech Talents“. Ovaj značajan događaj okupio je ključne aktere iz oblasti obrazovnih tehnologija Republike Srbije. Skup je organizovan u hibridnom obliku, a među učesnicima su bili:

• 13 predstavnika akademske zajednice
• 2 predstavnika Ministarstva prosvete
• 15 predstavnika kompanija iz oblasti obrazovnih tehnologija
• 4 predstavnika nevladinih organizacija
• 2 predstavnika iz oblasti obrazovnih tehnologija iz Republike Slovenije

Tokom sesije, učesnici su imali priliku da čuju iskustva iz prvog perioda razmene znanja u okviru projekta „EdTech Talents“. Prof. dr Uglješa Marjanović, rukovodilac projekta ispred FTN-a i Branko Spasić podelili su svoje najznačajnine momente tokom posete kompaniji „Lurtis Rules“ u Španiji, dok su doc. dr Danijela Ćirić Lalić, doc. dr Goran Tepić i doc. dr Slavko Rakić prezentovali svoja iskustva iz kompanija „Blinc“ u Nemačkoj i „MatheArena“ u Austriji.  

Pored predstavnika sa FTN-a, Dragana Malidžan Vinkić iz „Centra za obrazovne tehnologije“ je pružila detaljan prikaz prve faze poseta eksperata sa univerziteta iz Austrija, Nemačke i Španije koji su boravili u kompanijama iz oblasti obrazovnih tehnologija u Srbiji. Kao predstavnik kompanija iz oblasti obrazovnih tehnologija, Iva Žunić je podelila svoje lično iskustvo, ističući ključnu ulogu konsultacija stručnjaka iz Austrije i Španije za njen startap „IdeaBuddy“. Na kraju događaja, učesnicima se obratila dr Danijela Šćepanović ispred Ministarstva prosvete i podelila značaj ovog projekta za razvoj digitalnog obrazovanja u Republici Srbiji.

Sledeći zajednički događaj razmene znanja i iskustva u sklopu projekta će se dogoditi na Univerzitetu Obuda u Budimpešti od 4-6. decembra 2023. godine, a više informacija možete pronaći na sajtu projekta „EdTech Talents“ - https://edtechtalents.eu/.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.