Tri finalistkinje u izboru za "Inženjerku godine" sa FTN-a


23.06.2023. - 14:54 

Na nedavno održanom izboru za "Inženjerku godine" čak tri od deset finalistkinja završile su studije na Fakultetu tehničkih nauka.
Izbor za „Inženjerku godine“ koju organizuju Privredna komora Srbije, kompanija Simens Srbija i udruženje „Inženjerka godine“ ima za cilj da inspiriše i motiviše mlade žene u Srbiji, posebno učenice srednjih škola, da se odluče za studije i kasniju karijeru u inženjerskoj struci, kao i da poveže privredu i obrazovni sistem i podigne svest o značaju inženjerstva.

Finalistkinje prvog izbora "Inženjerke godine" su Maja Adamović, Tijana Jović i Andrijana Tomić.

Maja Adamović je 2002. godine diplomirala na FTN-u i stekla zvanje master inženjer elektrotehnike i računarstva a 2017. godine završila specijalističke akademske studije iz iste oblasti. Maja je sada direktorka Direkcije za održavanje prenosnog sistema, Elektromreža Srbije AD.

Tijana Jović, osnovne studije na studijskog programu Merenje i regulacija završila je 2019. godine a dve godine kasnije i master akademske studije na studijskom programu Računarstvo i automatika. Kao inženjerka tehničke podrške zaposlena je u kompaniji INDAS Automation d.o.o. Novi Sad.

Andrijana Tomić diplomirala je Inženjerstvo zaštite životne sredine 2011. godine nakon čega završava i master akademske studije na istom studijskom programu. Ona je danas menadžerka za održivi razvoj kompanije ZF d.o.o. Pančevo.



*Fotografija preuzeta sa sajta: www.inzenjerka-godine.rs