Prijave za polaganje prijemnog ispita na FTN-u traju još jedan dan


22.06.2023. - 12:55 

Za polaganje prijemnog ispita na Fakultetu tehničkih nauka do sada se prijavilo 2487 kandidata a u toku je obrada više od 350 prijava.

Elektronske prijave za polaganje prijemnog ispita počele su 12. juna 2023. godine u 8 časova putem linka https://prijemni.ftn.uns.ac.rs a biće zatvorene sutra, 23. juna u 13 časova.

U školsku 2023/24. godinu može da se upiše ukupno 2684 studenta od kojih 1483 na teret budžeta a 1201 kao samofinansirajući student.
Budući studenti najvećeg fakulteta u regionu mogu da upišu jedan od 27 studijskih programa osnovnih akademskih studija ili jedan od dva studijska programa osnovnih strukovnih studija.
Uslov za upis, pored završene četvorogodišnje srednje škole je i položen odgovarajući prijemni ispit.

Prilikom prijavljivanja, kandidati prilažu svedočanstva sva četiri razreda srednje škole, diplomu o stečenom srednjem obrazovanju, ličnu kartu i dokaz o uplati troškova za organizovanje prijemnog ispita.
Kompletan proces prijave na konkurs se vrši elektronski, putem servisa za prijem kandidata: http://prijemni.ftn.uns.ac.rs, a kandidati imaju pravo da se prijave na najviše pet studijskih programa i time upetostruče mogućnost upisa na Fakultet.

Sve potrebne informacije o prijavljivanju mogu se pronaći OVDE.