Departman za građevinarstvo i geodeziju i predstavnici privrede potpisali ugovore o saradnji


25.05.2023. - 09:20

U ponedeljak, 15. maja 2023. godine, u Amfiteatru Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, održana je svečanost pod nazivom „Šalovanje – i stipendija i karijera”. Departman za građevinarstvo i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i predstavnici više od 40 vodećih kompanija iz ove oblasti potpisali su ugovore o saradnji u cilju obezbeđivanja plaćene stručne prakse u kompanijama za studente Departmana za građevinarstvo i geodeziju.

Prema rečima prof. dr Srđana Kolakovića, dekana Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, ovaj fakultet ima vrlo intenzivnu saradnju sa brojnim kompanijama u naučnim i stručnim projektima, a ovakav projekat predstavlja jedan viši oblik saradnje. „Naša je želja da zajedno u toj sinergiji sa njima poboljšamo i kvalitet naših studenata, a i da pomognemo našim studentima da čim završe fakultet imaju kompanije u kojima će raditi i gde će moći da prenose svoja znanja koja su stekli na Fakultetu tehničkih nauka”, izjavio je dekan Fakulteta.

Prof. dr Igor Peško, direktor Departmana za građevinarstvo i geodeziju, ovom prilikom je istakao da direktno povezivanje studenata sa kompanijama predstavlja obostrani benefit. „Ovim omogućavamo studentima da još u ranim fazama svoje karijere, odnosno tokom studija, započnu profesionalno bavljenje poslom za koji se i školuju, a kompanijama da obezbede kvalitetan stručni kadar za projekte koji su u toku i za projekte čija realizacija se planira u nekoj bliskoj budućnosti”, izjavio je prof. dr Igor Peško.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje prof. dr Zoran Milošević osvrnuo se ovom prilikom na značaj otvaranja novih radnih mesta za mlade, a događaju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac koji je istakao značaj ove saradnje za Novi Sad. „Današnje potpisivanje ugovora je od velikog značaja za grad Novi Sad, kao i uopšte rad Departmana za građevinarstvo i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka, jer iz ove fabrike znanja dolaze nam mnogi mladi stručnjaci, mnogi mladi inženjeri, koji će upravo svojim znanjem i svojim radom doprineti daljem razvoju našeg grada i na taj način se upisati na stranice razvoja Novog Sada”, rekao je Crnobarac.

Ova saradnja obezbediće mesta u kompanijama studentima treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija i studentima master akademskih studija Departmana za građevinarstvo i geodeziju.

 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.