Stručne posete studenata Departmana za saobraćaj


24.05.2023. - 12:40

U četvrtak, 11. maja 2023. godine grupa studenata i profesora u organizaciji Departmana za saobraćaj, smer Poštanski saobraćaj i telekomunikacije posetila je kompaniju "Heineken" Srbija u Novom Sadu.

Tom prilikom studenti su od Milice Nikolić, transport team leader-a kompanije i bivše studentkinje FTN-a, saznali nešto više o kompaniji, njenom razvojnom putu i o logističkim procesima koji se u njoj odvijaju. Takođe, sa mladim kolegama podelila je priču o svom karijernom putu i odgovorila na sva pitanja zainteresovanih studenta. Predstavila je i saradnike koji su opisali svoje radno angažovanje u toku jednog radnog dana, i približili studentima koji ih to mogući poslovi očekuju nakon završenih studija.

U sredu, 17. maja 2023. godine studenti Departmana za saobraćaj smer Poštanski saobraćaj i telekomunikacije zajedno sa profesorima i asistentima organizovali su stručnu posetu PTT muzeju i Regionalnom poštansko-logističkom centru u Beogradu. Kustos muzeja upoznao je studente sa eksponatima koji svedoče o ulozi pošte i telekomunikacija u društvu. U okviru kompleksa Regionalnog poštansko-logističkog centra domaćin je bio Aleksandar Rendulić, zamenik direktora RJ RPLC Beograd. Studenti su imali priliku da se kroz interakciju bliže upoznaju sa savremenom tehnologijom koja omogućava automatizovanu i mehanizovanu preradu pisama i paketa. Takođe, studentima su predstavljeni moderni transportni i skladišni kapaciteti koji predstavljaju ključ efikasnog upravljanja procesima snabdevanja.  

Stručne posete studenata smera Poštanski saobraćaj i telekomunikacije čine jedan od oblik praktične nastave koja se realizuje na Fakultetu tehničkih nauka. Na ovaj način studentima je pružena mogućnost da svoja teorijska znanja koja stiču na fakultetu, dopune novim praktičnim znanjima.

 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.