Studenti FTN-a su osvojili prvo mesto na takmičenju Serbian Cybersecurity Challenge 2023


22.05.2023. - 07:51 

Tim formiran od studenata Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i učenika Gimanzije Jovan Jovanović Zmaj u Novom Sadu pod nazivom “Panonimusi” je osvojio prvo mesto na takmičenju Serbian Cybersecurity Challenge 2023 koje je održano 17. i 18. maja 2023. u Beogradu.

Članovi tima su sledeći:
Igor Šikuljak, Računarstvo i automatika, I MAS, FTN
Dušan Lazić, Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije, IV OAS, FTN
Ana Batranović, Gimnazija "Laza Kostić", III razred
Ivan Mršulja, Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije, I MAS, FTN
Marko Gordić, Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", IV razred

Ovo nacionalno takmičenje se održava od 2020. godine i podržano je od strane Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva prosvete, Ministarstva spoljnih poslova, RATEL-a i Nacionalnog CERT-a. Strateški partner takmičenja je bio Misija u Srbiji Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).
Prvu nagradu je uručio Vladimir Mićić, bivši student Energetike, elektronike i telekomonikacija sa FTN-a i Chief Security Officer Erste banke koja je dugogodišnji partner ovog takmičenja.
Sa ovim sjajnim rezultatom su članovi tima povećali svoje šanse za ulazak u nacionalni tim koji će predstavljati državu na European Cyber Security Challenge 2023 koji će se održati u Hamaru u Norveškoj u oktobru 2023. godine.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.