Jubilarni XX Nacionalni kup u robotici „Eurobot Srbija“


19.04.2023. - 07:30 

Jubilarni XX Nacionalni kup u robotici „Eurobot Srbija“ održaće se 22. aprila 2023. godine u holu zgrade Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu.

Tri najbolje plasirane ekipe sa nacionalnog kupa kvalifikovaće se za učešće na evropskom prvenstvu u robotici „Eurobot 2023“ koje će se održati u Francuskoj od 17. do 20. maja. Prvi takmičarski mečevi počeće ujutru oko 9.00 časova. Svečano otvaranje takmičenja biće organizovano u 13.00 časova, dok se finalni mečevi očekuju oko 15.00 časova.

Takmičenje se organizuje pod okriljem Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a pod pokroviteljstvom velikog broja kompanija. Donatori takmičenja su kompanije: 3Lateral, Elmed Temerin, UnderIT, Enlight IT sourcing, kao i Naučno-tehnološki park Novi Sad. Sponzori takmičenja su kompanije: Schneider Electric LLC Novi Sad, Typhoon HIL, Continental Automotive Serbia i Mitsubishi Electric. Takmičenje se organizuje uz podršku Pokrajinske vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine.

U cilju promocije nauke, kao prateći program događaja, u holu zgrade biće postavljena izložba na kojoj će biti prikazani različiti robotski i mehatronički sistemi uključujući kolaborativne i mobilne robote.

Više informacija o istorijatu takmičenja „Eurobot Srbija“ kao i o prethodnim uspesima naših timova na evropskom takmičenju može se pronaći na sledećem linku: http://robot.ftn.uns.ac.rs/.

Dodatne informacije o takmičenju „Eurobot“ kao i ovogodišnja pravila igre mogu se pronaći na linku: https://www.eurobot.org/.