Otvorene prijave za takmičenje Serbian Cybersecurity Challenge


10.02.2023. - 07:39 

Fondacija Mreža za sajber bezbednost uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), predstavnika visokoškolskih institucija i drugih partnera, poziva studente/učenike na učešće u četvrtom po redu Serbian Cybersecurity Challenge-u (SCC2023).

Takmičenje se održava u dve faze: kvalifikacije i finale. Izazovi (tj. zadaci) će biti iz sledećih oblasti: analiza mrežnog saobraćaja (pcap), bezbednost veb sadržaja, bezbednost kriptografskih sistema i reverzni inženjering.

Kvalifikacije se održavaju 11-12. marta 2023. godine na onlajn platformi i individualnog su karaktera.

Prijave za kvalifikacije su moguće preko sledećeg linka.

Pravo učešća imaju svi aktivni studenti osnovnih i master studija, kao i učenici srednjih škola u Republici Srbiji.
Druga faza, tj. finale održaće se 17. maja 2023. godine. Za najbolje plasirane takmičare partneri i sponzori takmičenja obezbeđuju vredne nagrade. Takođe, najistaknutiji učesnici takmičenja biće pozvani u Nacionalni tim koji će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju European Cyber Security Challenge (ECSC).

Trening materijali i dodatne informacije o ranijim takmičenjima su dostupni na veb stranicama programa Sajber heroj preko sledećeg linka:
https://cyberhero.rs

Pored Fakulteta tehničkih nauka u organizaciji takmičenja učestvuju i Elektrotehnički fakultet i Fakultet organizacionih nauka u Beogradu.