Održan Okrugli sto na temu državne mature i finansiranja visokoškolskih institucija


09.02.2023. - 20:51 

U okviru naučnog Skupa Trendovi razvoja koji se od 8-11. februara 2023. godine održava u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada održao se Okrugli sto na kome su prisustvovali državna sekretarka iz Ministarstva prosvete, rektori beogradskog i kragujevačkog univerziteta, dekani i prodekani 12 tehničkih fakulteta i direktori visokih škola iz Srbije.

Na Okruglom stolu diskutovalo se o najaktuelnijim temama koje targetiraju akademsku zajednicu a tiču se državne mature i finansiranja visokoškolskih ustanova.

Državna sekretarka u Ministartsvu prosvete, prof. dr Marijana Dukić Mijatović je istakla da je ovo ministarstvo otvoreno za dijalog i konstruktivne predloge koji će doprineti uspešnoj implementaciji državne mature u Republici Srbiji kao i prevazilaženju problema i poboljšanju sistema finansiranja visokoškolskih institucija.

Konstruktivna diskusija i predlozi koji su izloženi tokom trajanja okruglog stola podržani su od strane svih učesnika i svakako će doprineti uređenju odnosa i postizanja napretka po predmetnim temama.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.