Nagrada Ranko Radović za Collab Commons


26.12.2022. - 08:40 

U sredu, 21. decembra 2022. godine, u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu održana je svečana dodela „Nagrade Ranko Radović“, jedna od najznačajnijih stručnih priznanja koju dodeljuje ULUPUDS sa svojim partnerima za savremeno arhitektonsko stvaralaštvo, teorijski rad i multimedijalno istraživanje.

U kategoriji koja se dodeljuje za najbolje televizijske emisije, izložbe i multimedijalne prezentacije nagrada je dodeljena timu u kojem su učestvovali nastavnici i studenti Fakulteta tehničkih nauka, skupa sa nastavnicima i studentima iz Makedonije i Hrvatske.

Nagrađeni su autori: Aleksandra Pešterac, Filip Jovanovski i Lara Badurina, za projekat „Štampanje zajedničkih prostora“ koji je bio predstavljen u okviru programske linije Collab Commons Bijenala scenskog dizajna u Novom Sadu i Evropske prestonice kulture - Novi Sad 2022. Asistent na projektu bila je Luna Šalamon, a u okviru ovog projekta učestovao je i veliki broj mladih profesionalaca - studenti Odseka za umetnost i dizajn iz Novog Sada, Fakulteta za dramske umetnosti i Arhitektonskog fakulteta iz Skoplja, kao i Akademije primenjenih umetnosti iz Rijeke: Marija Varga, Bojan Kaurin, Nađa Vukorep, Maja Bogdanović, Dušica Ilić, Deniz Ajdarevik, Martina Petreska, Aleksandar Jovanovski, Dimitar Milev, Sandra Nikolovska , Stefan Tankov, Tamara Džerkov, Bojana Isijanin, Denica Stojkovska, Filip Novak, Kaja Resman, Katarina Kožul, Marko Mrvoš, Tena Njegovan, Doris La Mazza, Sara Viljušić, Anja Glavočević i Marta Sladoljev.

Tokom 2023. godine izložba radova svih učesnika „Nagrade Ranko Radović“ biće održana na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.


Foto: Marija Beljkaš, Bijenale scenskog dizajna 2022.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.