Stručna ekskurzija studenata Mehanizacije i konstrukcionog mašinstva


16.12.2022. - 08:30 

Studenti četvrte godine Mehanizacije i konstrukcionog mašinstva su u četvrtak, 15. decembra 2022. godine bili na stručnoj ekskurziji u kompanijama Volong Sever i Vinerdži (nekadašnji Simens) u Subotici.

Prilikom posete Volong Sever-u, direktor kompanije održao je kratak pozdravni govor gde je poželeo dobrodošlicu i naglasio želju da ovakve posete postanu tradicija. Studenti su imali priliku da vide kako teče razvoj i proizvodnja visokonaponskih asinhronih motora, kao i sinhronih i asinhronih hidro i vetro generatora. Takođe, studenti su se upoznali sa poslovima u konstrukcionim biroima. Predstavljena je i mogućnost plaćene prakse u trajanju od 6 meseci. Naglašeno je kako postoji velika potrebna za mašinskim inženjerima sa Mehanizacije i konstrukcionog mašinstva.

Tokom posete kompaniji Vinerdži, studenti su se upoznali sa proizvodnjom generatora za vetro elektrane. Posebno interesantni su DD generatori koji se koriste za morske vetro elektrane i sklapaju se na licu mesta zbog svojih gabarita.  Tom prilikom studentima su ponuđene plaćene prakse u kompaniji u trajanju od 9 meseci. Posebno su istaknute povoljnosti u vidu omogućavanja studentima da bez problema završavaju preostale ispite tokom prakse.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.