Održan prvi sastanak na projektu BAS4SC


15.12.2022. - 11:59 

U periodu od 18. do 19. oktobra 2022. godine održan je prvi sastanak na projektu “BAS4SC – Business Analytics Skills for the Future-proof Supply Chains”. Domaćin sastanka bio je Tehnološki univerzitet u Poznanju, koji je i nosilac pomenutog projekta.

Ovom prilikom o projektu i njegovim izazovima diskutovali su predstavnici partnerskih institucija: Poznanska škola za logistiku, Univerzitet u Mariboru, Štrosmajer univerzitet u Osijeku i Univerzitet u Novom Sadu. Predstavnici Univerziteta u Novom Sadu na ovom sastanku bili su prof. dr Marinko Maslarić i dr Dejan Mirčetić, koji su uzeli aktivno učestvovanje u diskusiji i kreiranju budućih radnih aktivnosti na pomenutom projetku. Pored toga, razgovarano je i o glavnim ciljevima projekta, njegovim rezultatima, kao i o budućem uticaju koji će projekat imati na oblast poslovne analitike. Razvijene su pretpostavke za strategije upravljanja, planiranja i prac´enja aktivnosti na samom projektu. Predložen je i odabran logo koji identifikuje projekat BAS4SC. Pored toga, u zajedničkoj diskusiji između projektnih partnera planirani su i prvi zadaci koji će se izvršiti u naredom periodu.

Projekat BAS4SC ima za cilj da razvije nove nastavne kurseve i kurikulume koji će obuhvatati inovativne analitičke metode i pomoćna nastavna sredstva za učenja i podučavanje. Na taj način, omogućiće se učenicima da razviju svoje analitičke veštine i primene ih u praksi. Projekat će imati za cilj ne samo da proizvede strategiju veština poslovne analitike za profesionalce u logistici, već i da poveća broj profesionalaca poboljšavajući efikasnost cele logističke industrije.