Svečano otvoren tehnološki centar kompanije "Rivian"


09.12.2022. - 07:29 

Kompanija Rivian, jedna od svetskih najvećih inovatora u izradi električnih vozila iz Kalifornije i jedna od 100 najuticajnijih kompanija u 2022. godini po izboru TIME magazina, u četvrtak, 8. decembra 2022. godine je svečano otvorila svoj tehnološki centar u poslovnom kompleksu Beograda.

Na svečanom otvaranju naprednog tehnološkog centra prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je naveo da se nada da je otvaranje ovog centra samo početak i prvi stadijum, te da će se električna vozila i proizvoditi u Srbiji. Predsednik je istakao da je potrebno raditi na povećanju naših kapaciteta, odličnog Fakulteta tehičkih nauka u Novom Sadu ali i svih drugih jer će biti potrebno još stručnih ljudi.

Kompanija "Rivian" je u prethodne dve nedelje organizovala nekoliko događaja (uživo i online) kako bi sve zainteresovane studente i inženjere upoznala sa radom i predstavila radne pozicije koje su otvorene pa su tako i studenti FTN-a u sredu, 7. decembra u Svečanoj sali FTN imali priliku da poslušaju prezentaciju ove prestižne kompanije. Predstavnici kompnaije prepustili su reč i studentima koji su pitali sve što ih zanima u vezi rada ove kompanije i njihovih proizvoda - električnih vozila.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.