Sporazum o realizaciji stručne prakse za studente Inženjerstva zaštite životne sredine


17.11.2022. - 11:49 

Danas, 17.11.2022. godine, Fakultet tehničkih nauka svečano je potpisao Sporazuma o realizaciji stručne prakse za studente Inženjerstva zaštite životne sredine sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine.  Ispred Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine Sporazum je potpisao Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar a ispred Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Srđan Kolaković, dekan.

Dekan je tom prilikom istakao zadovoljstvo što se ova saradnja ozvaničila i da je u toku nekoliko evropskih projekata koji se bave zaštitom životne sredine. Pokrajinski sekretar je istakao da se na ovaj način širi krug ljudi koji će kasnije u društvenoj zajednici biti ambasadori zaštite životne sredine i kreirati njenu politiku. Dok je prof. dr Dejan Ubavin, direktor Departamana za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu, posebno istakao da se zahvaljujući ovakvim saradnjama formiraju studenti koji apsolutno odgovaraju trenutnim potrebama i koji će biti spremni za nove izazove koji nam slede.

Nakon potpisivanja Sporazuma, pokrajinski sekretar je sve zainteresovane studente upoznao sa aktivnostima i planovima Sekretarijata, kao i sa perspektivama za rad i razvoj karijere u oblasti zaštite životne sredine.