Virtuelna izložba „Spotlight Heritage Timisoara u Novom Sadu“


01.11.2022. - 08:50 

Od 2-5. novembra 2022. godine, u periodu od 10:00-17:00 časova, u holu ispred čitaonice FTN-a održaće se virtuelna izložba „Spotlight Heritage Timisoara u Novom Sadu“ .

Virtuelna izložba „Spotlight Heritage Timisoara u Novom Sadu“ je digitalna izložba grada Temišvara (Rumunija), deo projekta interakcije Novi Sad 2022 #ECoC, čiji posetioci će biti pozvani da dožive kulturu i nasleđe grada, koji će 2023. godine preuzeti titulu Evropske prestonice kulture.

Cilj izložbe je da stimuliše interesovanje šire publike za istorijske delove Temišvara, koristeći prednosti digitalnog storytelling-a da publika vidi, čuje, oseti, deluje, kreira i internalizuje grad.

Tokom četvorodnevnog trajanja izložbe, učesnici će interagovati u augmentovanoj i virtuelnoj realnosti preko aplikacije koja prikazuje reperne tačke Temišvara, te će kroz virtualne šetnje po gradu biti u prilici da posete i čuju o najpoznatijim gradskim spomenicima.

Izložbu je moguće pratiti na engleskom i srpskom jeziku, u organizaciji Tehničkog univerziteta u Temišvaru, Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Nacionalnog muzeja Banata.