Održana prva jezička konferencija u organizaciji FTN-a


21.09.2022. - 11:53 

Fakultet tehničkih nauka je 16. i 17. septembra imao veliko zadovoljstvo da organizuje 11. Međunarodnu konferenciju o značaju učenja stranih jezika kao jezika struke u cilju bolje komunikacije među različitim kulturama.

Ovo je prva jezička konferencija u organizaciji FTN-a.

Konferenciju su otvorili dr Polona Vičič sa Fakulteta za logistiku na Univerzitetu u Mariboru u ime osnivača konferencije, prof. dr Darko Stefanović, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju na Fakultetu tehničkih nauka, prof. dr Sabina Halupka-Rešetar, prorektor za međunarodnu saradnju, prof. dr Marijana Dukić Mijatović, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i doc. dr Dragana Gak u ime organizatora konferencije.

Tokom ovog dvodnevnog skupa, okupljeni stručnjaci, predavači, profesori i studenti iz Slovenije, Hrvatske, Španije, Turske, Velike Britanije i Srbije su razmenjivali mišljenja i ideje o savremenim trendovima u nastavi jezika struke, učenju stranih jezika i značaja poznavanja kulture u uspešnoj komunikaciji. Svoja iskustva sa konferencije ovi praktičari jezika struke moći će da primene u svojim učionicama i unaprede nastavu stranih jezika na visokoškolskim ustanovama.




 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.