Žan Mone letnja škola


19.07.2022. - 10:35

Žan Mone letnja škola „Informacione tehnologije u funkciji harmonizacije krivičnog procesnog prava Republike Srbije sa pravom Evropske unije“ održana je u periodu od 11. do 17. jula 2022. na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

Školu su organizovali Univerzitet u Novom Sadu, Pravni fakultet i Fakultet tehničkih nauka uz finansijsku podršku Evropske unije, a ona predstavlja rezultat projekta IT4LegalHarmony finansiranog u okviru programa Erazmus+ Žan Mone moduli.

Tokom Letnje škole, polaznici su imali priliku da, kroz interdisciplinarni pristup, steknu nova i prodube postojeća znanja i veštine u vezi sa primenom informacionih tehnologija u krivičnom procesnom pravu i digitalnoj forenzici. Pored toga, sa praktičnim aspektima ovih oblasti polaznici su se upoznali u toku poseta Višem sudu u Novom Sadu i Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i prezentacije proizvoda i usluga IT kompanija My Legal Einstein, Legaltech Solutions i GapApp. Na kraju, uz podršku mentora sa Fakulteta tehničkih nauka i Pravnog fakulteta, polaznici su razvili ideje za unapređenje procesa rada u pravosudnim organima i sopstvene proizvode i usluge.

Prva Letnja škola potvrdila je opravdanost multidisciplinarnog obrazovanja u ovoj značajnoj sferi. Sledeća Letnja škola održaće se na leto 2023. godine.

 

  • Nije moguće prikazati sliku.