FTN potpisao sporazum o saradnji sa kompanijom DDOR


13.07.2022. - 08:23 

Dekan Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Srđan Kolaković je u utorak, 12. jula 2022. godine potpisao sporazum o saradnji sa kompanijom DDOR osiguranje.

Osnivanjem Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnika, pre trideset godina, počela je saradnja ove kompanije i Univerziteta u Novom Sadu. Novim sporazumom, ova dugogodišnja saradnja sada prelazi na viši nivo i biće nadograđena kroz različite zajedničke naučne i praktične projekte.

Uz zahvalnost za ovu inicijativu DDOR osiguranja, dekan FTN-a je rekao:
Izuzetna mi je čast što se danas nalazim u ovoj prestižnoj kompaniji sa kojom Fakultet tehničkih nauka ima decenijsku saradnju koja se u poslednjih nekoliko godina i ubrzala i proširila. Mi smo potpuno uvereni da pripremamo studente za vas jer imamo module „Upravljanje rizicima i osiguranjem“ na studijskom programu Inženjerski menadžment, a imamo i čitav studijski program „Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara“, međutim verujem da svih naših 16.000 studenata mogu da budu vaši zaposleni i koji će vam pomoći. Od građevinaca, arhitekata, mašinaca koji odmah mogu da se uključe na procenama šteta, na primer. Normalno je da će ovaj sporazum još više pospešiti saradnju i naša je želja da imamo još više uspešnih zajedničkih projekata kroz studentske prakse koje su od izuzetnog značaja za naše inženjere kao i kroz transfer znanja sa Fakulteta tehničkih nauka ka DDOR-u, kao i stručnjaka DDOR-a studentima Fakulteta tehničkih nauka. Naša je želja da još više sarađujemo i da zajednički razvijamo struku i vašu kompaniju, a samim tim i Fakultet tehničkih nauka. Siguran sam da ćemo u tome uspeti.“

 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.