Proslava Dana Fakulteta tehničkih nauka


06.05.2022. - 09:11 

Fakultet tehničkih nauka nizom događaja obeležiće 62. godine od osnivanja.

Proslava Dana Fakulteta zvanično će početi u petak, 13. maja kada će generaciji studenata koja je FTN upisala školske 1970/71. godine biti dodeljeni Zlatni indeksi. Ovom prilikom u penziju ćemo svečano ispratiti i deset kolega koji su svoju radnu karijeru proveli na našem fakultetu. Događaj će biti održan u Svečanoj sali Fakulteta sa početkom u 12 časova.

Subota, 14. maj rezervisana je za srednjoškolce, naše buduće studente, koje ćemo ugostiti u okviru Dana otvorenih vrata – BIĆU STUDENT FTN-a. U Svečanoj sali u 11 časova za preko 350 maturanata koji su se do sada prijavili biće organizovana prezentacija tokom koje ćemo ih informisati o svim detaljima vezanim za upis kao i mogućnostima studiranja na najvećem fakultetu u regionu. Maturanti će imati priliku da obiđu laboratorije i učionice Fakulteta kao i da na tradicionalnoj „Kafi sa studentima“ u Klubu Mašinac dobiju odgovore na sva svoja pitanja.

Centralna manifestacija proslave Dana Fakulteta tehničkih nauka, Svečana akademija održaće se u sredu, 18. maja na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta sa početkom u 18 časova. Tada ćemo, uz prisustvo velikog broja zvanica prigodnim programom obeležiti ovaj značajan trenutak.

Svečanom promocijom inženjera Fakuleta tehničkih nauka i dodelom nagrada iz Fonda "Momčilo Moma Novković", u petak 20. maja završava se obeležavanje Dana FTN-a. Promocija će biti upriličena u Svečanoj sali u 10 časova kada će se promovisati 84 master inženjera, 5 specijalista inženjera i po prvi put 2 master strukovna inženjera FTN-a.

Događaje u saradnji sa predstavnicima departmana i stručnih službi organizuje i realizuje Marketing služba Fakulteta.