Svečano otvorena Nastavna i istraživačko razvojna laboratorija na Fakultetu tehničkih nauka


25.02.2022. - 15:41 

U petak, 25. februara 2022. godine u zgradi Naučno-tehnološkog parka Novi Sad, svečano je otvorena Nastavna i istraživačko razvojna laboratorija. Laboratorija, koju će koristiti studenti Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije je donacija kompanije Continental Automotive Serbia.

Laboratoriju su svečano otvorili prof. dr Srđan Kolaković, dekan Fakulteta tehničkih nauka i Saša Ćoringa, generalni direktor kompanije Continental Automotive Serbia. Otvaranju su prisustvovali i prof. dr Boris Dumnić, prodekan za razvoj i finansije FTN-a, prof. dr Mirjana Damnjanović, direktor Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije, Vladimir Milosavljević, menadžer Poslovne jedinice “Smart Mobility”, Radu Anilevski, menadžer Poslovne jedinice “User Experience” u Istraživačko razvojnom centru u Novom Sadu kao i brojni saradnici i studenti.

Otvarajući nastavnu laboratoriju dekan, prof. dr Srđan Kolaković naveo je da je ova laboratorija rezultat višegodišnje uspešne saradnje kompanije Continental i FTN-a i izrazio veliko zadovoljstvo što će naši studenti na jednom mestu imati mogućnost da učestvuju u koncipiranju proizvoda iz automobilske industrije i podignu nivo svog znanja. Zajednicki cilj je da steknu znanja koja će im omogućiti da rade ono što vole i obezbede sebi i egzistenciju u svojoj zemlji.

Kompanija Continental Automotive Serbia je obezbedila sredstva u iznosu od blizu pet miliona dinara za uređenje unutrašnjosti i nabavku opreme neophodne za kvalitetno održavanje nastave studentima iz oblasti elektrotehničkog i računarskog inženjerstva. Kompanija je u potpunosti opremila laboratoriju nameštajem i obezbedila: 13 desktop računara sa 26 monitora, 3D štampač, 12 osciloskopa, projektor, platno, najmodernije razvojne ploče bazirane na embeded sistemima, pametne displeje, akademske softverske licence programskih paketa za obradu digitalnih signala i modelovanje softverskih rešenja, elektronske komponente, robotske sisteme i pomoćnu opremu koja će se koristiti za nastavu kao i za izradu studentskih projekata tokom studija.

U  okviru nastave i istraživanja koja će se održavati u ovoj laboratoriji studenti će imati priliku da steknu praktična znanja i veštine korišćenjem najnovijih hardverskih i softverskih rešenja i opreme iz oblasti savremene automobilske industrije.

 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.