Google Akademija za studente završne godine FTN-a


31.01.2022. - 10:24

Kompanija Devoteam Srbija, u saradnji sa Departmanom za industrijsko inženjerstvo i menadžment  i Google Developers Student Club Novi Sad, organizuje Google Akademiju za studente završne godine Fakulteta tehničkih nauka.

Prijava i selekcija studenata se obavlja u periodu do 21. februara 2022. kada će biti poznat spisak čak 30 studenata koji će postati polaznici ove Akademije.
Informacije o Akademiji i način prijave se nalaze OVDE.

Najboljih 10 studenata nakon diplomiranja dobiće priliku za početak rada u jednom od Devoteam  timova koje prvenstveno rade na Google tehnologiji.
Od studenata se traži da napišu motivaciono pismo i pošalju svoj CV i to su istovremeno dva kriterijuma koja će se podjednako ceniti i vrednovati tokom selekcije studenata za Akademiju.

Tokom Google Akademije, studenti će biti vođeni iskusnim internacionalnim mentorima iz UK, Švedske, Belgije i Srbije, obaviti stručnu praksu iz oblasti Google Cloud-a i sertifikovati se kao Digital Cloud Leader i Solution Architect. Nakon polaganja diplomskog ispita, najboljim studentima sa Akademije biće ponuđen posao u jednom od timova Devoteam-a.

“Dovođenjem u blisku saradnju privrede i naučnih ustanova obezbeđuje se aktuelnost znanja koje studenti stiču tokom studija. Studentima se pruža mogućnost da tokom i nakon ove Akademije rade na jednoj od vodećih tehnologija u svetu.” - izjavio je Stevan Ognjenović, generalni direktor Devoteam Srbije.

Devoteam planira da u Evropi i na Bliskom Istoku primi 4000 novih zaposlenih do kraja 2022. godine. Devoteam Srbija trenutno ima oko 120 zaposlenih i planira da svoj tim poveća za još 50 novih entuzijasta u toku ove godine, pa je ovo jedinstvena prilika i za zaposlenje i širenje Google globalnog tima kompanije.