Okrugli sto: Stanje inovacija i digitalne transformacije u Srbiji


26.11.2021. - 11:55 

U utorak, 30. novembra 2021. godine u Svečanoj sali FTN-a sa početkom u 12 časova održaće se okrugli sto na temu Stanje inovacija i digitalne transformacije u Srbiji.
Prisutne će u uvodnom obraćanju pozdraviti prof. dr Srđan Kolaković, dekan Fakulteta tehničkih nauka a prenos događaja biće dostupan na sajtu www.startech.org.rs uz mogućnost učešća u diskusiji putem platforme www.sli.do/mesecinovacija.

Okrugli sto je deo projekta StarTech i kampanje Mesec inovacija: Na korak do zvezda. koju realizuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) uz finansijsku podršku kompanije Philip Morris International i u saradnji sa Kabinetom Predsednice Vlade RS.

Cilj kampanje je uspostavljanje dijaloga između preduzetnika, privrednika, istraživača i predstavnika relevantnih institucija kao i akademske zajednice sa ciljem unapređenja konkurentnosti domaće privrede i čitavog inovacionog ekosistema. Do sada su organizovana dva okrugla stola u Beogradu, na temu Izvori finansiranja inovacija, i u Nišu na temu Saradnja nauke i privrede. Na trećem okruglom stolu koji se održava na Fakultetu tehničkih nauka biće predstavljena Analiza stanja inovacija i procesa digitalne transformacije u Republici Srbiji, na kojoj NALED-ova Laboratorija inovativnih javnih politika aktivno radi mesecima. Takođe, do kraja godine na stranici StarTech.org.rs preduzetnici i privrednici imaće mogućnost da nominuju probleme i prepreke na koje su nailazili pri osnivanju startup-ova, izlasku na strana tržišta i u sličnim poslovnim prilikama, kao i rešenja kako da se domaća inovaciona zajednica unapredi i razvije.

StarTech je trogodišnji projekat za podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji privrede u Srbiji koji sprovodi NALED, a finansira kompanija Filip Moris u Srbiji. Cilj projekta je ubrzanje rasta srpskih kompanija i transformacija tradicionalne ekonomije u digitalnu kroz pružanje podrške u vidu bespovratnih finansijskih sredstava i ekspertize, unapređenje uslova za inovativno preduzetništvo i promociju domaćih inovativnih biznisa. StarTech je i najveći razvojni projekat u Srbiji koji u celosti finansira jedna privatna kompanija.

Agendu okruglog stola Stanje inovacija i digitalne transformacije u Srbiji možete pogledati OVDE.


 

  • Nije moguće prikazati sliku.