50 godina studija Građevinarstva na Fakultetu tehničkih nauka


26.11.2021. - 07:46 

U utorak, 23. novembra 2021. godine Departman za građevinarstvo i geodeziju obeležio je 50 godina postojanja svog prvog studijskog programa - Građevinarstvo.
Svečanosti su prisustvovali zamenik gradonačelnika grada Novog Sada, gospodin Milan Đurić, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gospodin Enes Buhić, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Ivica Radović, predstavnici Univerziteta, Fakulteta i partnerskih institucija i kompanija iz Srbije i regiona.
Pored predstavnika grada i predstavnika Vlade Republike Srbije goste su pozdravili i dekan Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Srđan Kolaković i direktor Departmana za građevinarstvo i geodeziju, prof. dr Igor Peško.
Povodom obeležavanja ovog jubileja tim sa Departmana pripremio je monografiju koja svedoči putu rasta i razvoja tokom ovih 50 godinu. Monografiju je prisutnima predstavio prof. dr Vlastimir Radonjanin.

Ovom prilikom dodeljeni su zlatni indeksi onima koji su, kao prva generacija studenata,  davne 1971. godine upisali studije građevinarstva.
Takođe, na svečanosti nagrađeni su i najbolji studenti sa studijskih programa Departmana: Građevinarstvo; Geodezija i geoinformatika i Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara.
Plakete su uručene i predstavnicima partnerskih fakulteta kao i predstavnicima republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija sa kojima Departman uspešno sarađuje dugi niz godina.

Fotografije sa događaja možete pogledati u GALERIJI.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.